Felújítás / javítás

Már üzemelő kereskedelmi és lakossági bérfőzdék technológiai cseréje, bővítése, korszerűsítése, új technológiák alkalmazása messzemenőleg szem előtt tartva a környezetvédelmi és energiatakarékos szempontokat.

Cefréző üstök, finomító üstök falazatból történő kibontását követően egy hőszigetelt tűztér köpenyes üstházba való beépítésével jelentős hatásfok növekedést és energia megtakarítást érhetünk el. Üstök keverő berendezéssel ellátása, üsttetőbe cefre bejuttató cső beépítése.
A párlat szétválasztás pontossága érdekében, érzékszervi minőség megállapítás segítségére mintavevő csap beépítése.

A pálinkafőzés folyamatának megfelelően összeállított technológiai anyagok megválasztása a megfelelő helyre megfelelő anyagminőségek beépítése.

Réz alszesz, elő, utópárlat tartályok helyére saválló tartályok beszerelése. Szénacél hűtőtartályok és réz hűtőpalackok helyett saválló hűtők, vagy csőköteges hűtők alkalmazása. Vörösréz szűrők helyett saválló szűrő kozmaolaj és teljes leüríthetőségű szűrő, valamint teljesen új típusú szűrő alkalmazása. Üstöknél sisakba, pisztóriusz tányérnál páracsőbe, alszesz, elő, utópárlat tartályokba, szűrőbe nézőüveg, világítás, mosófejek, mosósípok alkalmazása. Természetesen a réz csővezetékek és hagyományos szivattyúk cseréje, saválló csőre, szivattyúra, csapra, csatlakozókra.

Ezek a módosítások garantálják a jobb pálinkák - kisüsti pálinkák minőségét.

A lepárlás, pálinkafőzés folyamatában keletkezett felmelegedett hűtővíz, valamint a cefremoslék hőjének több célú hasznosítása:

- cefre alapanyag előmelegítése
- alszesz előmelegítés
- CIP mosás az egész üzem területén
- épületfűtés rásegítés
- gőz üzemnél tápvíz előmelegítés

Pannonhalma (Győri Likőrgyár Zrt.)

Előtte:
Utána:

 

Tállya (Főzőmesterek Kft.)

Előtte:
Utána:

Tarpa (Tarpa Manufaktúra Kft.)

Előtte:
Utána:

 

Javítás

Zwack Unicum Nyrt. - Kecskemét